Beachtennis

Beachtennis Stadskanaal

De Stadskanaal tennisvereniging is een van de grootste sportverenigingen binnen de gemeente Stadskanaal en bestaat 96 jaar. De 225 leden variëren in de leeftijd van 6 tot 80 jaar en hebben diverse speelsterkten. Naast het recreatief en competitie tennis verzorgen wij i.s.m. Mark Veldmate Tennisschool ook tennislessen voor de jeugd en senioren. Verder organiseren wij jaarlijks clubkampioenschappen en een regio toernooi waaraan jaarlijks zo’n 150 tennissers uit de regio meedoen.

In de zomer periode organiseren wij jaarlijks ook een beachtennis toernooi. Aan dit toernooi doen zo’n 100 deelnemers in verschillende categorieën mee.
Het toernooi is in eerste weekend van juli.

Beachtennis wordt beoefend in meer dan 50 landen en er zijn meer dan een half miljoen mensen over de hele wereld die het spelen, met de grootste populariteit in Italië, Brazilië en Spanje. Beachtennis is een uitstekende cardiotraining, maar met een lage impact op de knieën en gewrichten vanwege de oefening in het zand. Net als bij traditioneel tennis, behoudt beachtennis de meeste tennisregels en met dezelfde scores (15/30/40). De bal mag de grond niet raken. Als zodanig wordt de sport volledig gespeeld met volleys. Dankzij deze regel zorgt beachtennis voor een snel spel. Punten beginnen met een opslag en eindigen wanneer de bal de grond raakt. Net als bij tennis is het doel om de bal met slechts één slag terug te slaan, zodat deze de andere kant van het net bereikt.

 

Doe je ook mee?

Beachtennis, tennissen op het strand met je voeten in het zand. Landelijk ruim 2000 Beachtennissers spelen met veel plezier deze actieve en snelle racketsport.

Beachtennis is een sport voor iedereen, voor jong en oud. Doe je ook mee?

Wil je meer informatie over beachtennis ga dan naar website van STB.

Samenwerking!

Stichting beachpark Stadskanaal is in juni 2019 opgericht. De drie initiatiefnemers, Volleybalvereniging Tyfoon, Tennisvereniging Stadskanaal en Handbalvereniging Jahn II vormen samen het bestuur.

Met steun van de gemeente Stadskanaal, subsidies/fondsen en private investering hebben we kans gezien het Beachpark Stadskanaal in te richten.

Elk niveau en wanneer je wilt

Op het Beachpark kan iedereen op zijn of haar niveau bewegen en sport beoefenen. Dat kan in competitieverband, in- of buiten verenigingsverband, maar ook in nieuwe samenstellingen die gaandeweg kunnen ontstaan. Dat kan volgens vaste planningen maar ook op het moment dat je tijd en zin hebt met elkaar te gaan sporten. Wij zouden het mooi vinden wanneer op Beachpark Stadskanaal een nieuwe beachsport-community gaat ontstaan.

Kernwaarden

Als je onze kernwaarden sportiviteit, verbinding zoeken, plezier beleven, verantwoordelijkheid nemen, eigenaarschap tonen en duurzaam gebruik respecteert en accepteert ben je van harte welkom op het beachpark Stadskanaal.

Missie

Doel van de stichting is het beoefenen van beachsporten in de meest brede zin van het woord te stimuleren en te faciliteren. Alle doelgroepen moeten gebruik kunnen maken van het Beachpark. Te denken valt daarbij aan scholen in Stadskanaal, alle sport- en andere verenigingen, bedrijven en zeker ook individuele gebruikers en vriendenclubs. Samen met enkele vrijwilligers proberen we dit te faciliteren.