Beach handball

Beach handball Stadskanaal

Naast het zaalhandbal speelt Jahn II ook beach handball. Beach handball is een snelle, technische en spectaculaire sport die in de zomer op zandgrond wordt gespeeld. Voor het spelen van beach handball gaan we gebruik maken van het Beachpark te Stadskanaal. Ieder jaar wordt er met diverse teams gestreden in de beach handball tour voor een plek op de Nederlandse kampioenschappen. Beach handball speel je in 2 teams met ieder 3 veldspelers en een keeper. Het speelveld meet 12 meter x 27 meter. Er zijn maximaal 6 wissels toegestaan. In 2 sets van 10 minuten gaat het erom zoveel mogelijk doelpunten te maken, als er gescoord wordt middels een spectaculair doelpunt, zoals een vliegertje, een pirouette of een doelverdediger dan telt dit doelpunt voor 2 punten. Het team dat twee sets heeft gewonnen, is de winnaar van de wedstrijd. Wanneer elk team één set heeft gewonnen staat de stand gelijk. Dan wordt er gebruik gemaakt van een SHOOT-OUT. Er moet altijd een winnaar uit de wedstrijd komen.

Ook meespelen bij HV Jahn II?

Wanneer je interesse hebt is het mogelijk om eerst een paar keer gratis mee te trainen.

Zo kan iedereen die nieuw is ontdekken of Beach handball iets voor hem of haar is.

Voor meer info over de vereniging naar onze website of kijk op onze Facebook pagina.

Samenwerking!

Stichting beachpark Stadskanaal is in juni 2019 opgericht. De drie initiatiefnemers, Volleybalvereniging Tyfoon, Tennisvereniging Stadskanaal en Handbalvereniging Jahn II vormen samen het bestuur.

Met steun van de gemeente Stadskanaal, subsidies/fondsen en private investering hebben we kans gezien het Beachpark Stadskanaal in te richten.

Elk niveau en wanneer je wilt

Op het Beachpark kan iedereen op zijn of haar niveau bewegen en sport beoefenen. Dat kan in competitieverband, in- of buiten verenigingsverband, maar ook in nieuwe samenstellingen die gaandeweg kunnen ontstaan. Dat kan volgens vaste planningen maar ook op het moment dat je tijd en zin hebt met elkaar te gaan sporten. Wij zouden het mooi vinden wanneer op Beachpark Stadskanaal een nieuwe beachsport-community gaat ontstaan.

Kernwaarden

Als je onze kernwaarden sportiviteit, verbinding zoeken, plezier beleven, verantwoordelijkheid nemen, eigenaarschap tonen en duurzaam gebruik respecteert en accepteert ben je van harte welkom op het beachpark Stadskanaal.

Missie

Doel van de stichting is het beoefenen van beachsporten in de meest brede zin van het woord te stimuleren en te faciliteren. Alle doelgroepen moeten gebruik kunnen maken van het Beachpark. Te denken valt daarbij aan scholen in Stadskanaal, alle sport- en andere verenigingen, bedrijven en zeker ook individuele gebruikers en vriendenclubs. Samen met enkele vrijwilligers proberen we dit te faciliteren.